Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Zdrave in zdravilne vode Slovenije

Author:
Cover:
Language:
Published:
36,00 
Out-of-stock
9789616008457

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list

Skoraj nemogoče je ugotoviti, kdaj je človek za pitje in posledično tudi za zdravljenje začel uporabljati vodne vire. Sodeč po določenih pisnih virih, lahko sklepamo, da je naš prednik vedno iskal pitno vodo, ki je privrela na dan iz številnih vrelcev ali izvirov. Na območju današnje Slovenije je nešteto vodnih virov, ki se upravičeno ponašajo s kakovostjo in predvsem starostjo. To dokazujejo številni ljudje, ki redno prihajajo k takim virom, kjer si vodo natočijo za domov.

Ljudje so v preteklosti veliko bolj cenili najrazličnejše vodne vire, izvirke, slatine in vrelce. Znali so jih zajeti, jih uporabljati in hkrati začeli ugotavljati, da so mnogi med njimi tudi zdravilni. Zanimiva je ugotovitev, da so mnogi od teh vodnih virov zdravilni prav za oči.

Novinar in fotograf Primož Hieng, v zadnjih letih tudi raziskovalec zdravilnih in blagodejnih energij, je po dveh Vodnikih po zdravilnih energijah nadaljeval z raziskovanjem vodnih virov, to je predvsem zdravih izvirov, vrelcev in studencev, ki imajo tudi blagodejne zdravilne lastnosti oziroma učinke. Ob tem je obdelal še druge vode, ki naj bi koristile našemu zdravju, saj imamo zdrave vode tudi v nekaterih rekah, jezerih in slovenskem morju. Svoja spoznanja je strnil v novi knjigi Zdrave in zdravilne vode Slovenije, ki prihaja na slovenski knjižni trg v drugi polovici februarja 2016.

Knjiga prinaša opise in fotografije 100 izvirov, studencev in vrelcev ter drugih voda po vsej državi, s katerimi si lahko pomagamo pri ohranjanju zdravja in odpravljanju naših zdravstvenih tegob. Vsaka točka z zdravo oziroma zdravilno vodo ima še veliko koristnih podatkov o razdaljah med kraji, poleg tega tudi informacije za lačne in žejne ter o zanimivostih v okolici, ki si jih velja ogledati. Pred vami je torej odličen turistični vodnik, ki vas bo popeljal do zdravih in zdravilnih vodnih virov, ki jih doslej morda niste poznali. S tem vodnikom boste vedno na tekočem, kje si lahko natočite zdravo ali zdravilno vodo.