Pozdrav soncu

Tehnika sončne vitalizacije

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14,5 x 20,5 cm
Strani:
108 strani
Vezava:
13,90 
Ni na zalogi
9789619012420

Opomba: na zalogi so zadnji izvodi (letnik 1997), zato naslovnice knjig rahlo izražajo svojo starost. Hvala za razumevanje.

Surya namaskara je zelo znana in vitalna tehnika iz programa joge. Zaradi njene mnogostranosti in uporabnosti je ena najkoristnejših metod za oblikovanje zdravega, aktivnega in energije polnega življenja, istočasno pa nas tudi pripravlja za spiritualno prebujenje in posledično širjenje zavesti. Primerna je tako za začetnike kot napredne praktikante joge.

Surya namaskara je praksa, ki so nam jo izročili modreci iz vedskih časov. Beseda surya pomeni "sonce", namaskara pa "pozdrav". V davnih časih so sonce,ker je močan simbol spiritualne zavesti, slavili z vsakdanjimi obredi. Čaščenje zunanjega in notranjega sonca je bil religiozno-socialni ritual, ki je poskušal pomiriti tiste naravne sile, ki jih človek ni mogel kontrolirati. Surya namaskaro so vpeljali prosvetljeni modreci, ki so vedeli, da te prakse vzdržujejo zdravje in vodijo v večjo socialno ustvarjalnost in produktivnost.

Surya namaskara sestoji iz treh elementov: oblike, energije in ritma. Dvanajst položajev telesa tvori fizično matrico, okrog katere je stkana oblika prakse. Ti položaji ustvarjajo prano, subtilno energijo, ki aktivira psihično telo. Njihovo izvajanje v enakomernem, ritmičnem zaporenju odraža ritme univerzuma, kot je na primer 24 ur v dnevu, dvanajst faz zodiaka v letu, ali kot so bioritmi našega lastnega telesa. Ritmično nalaganje te oblike in energije na naš sedanji kompleks telo/um je transformacijska sila, ki poraja jedro polnejšega, aktivnejšega življenja in večje cenjenje bogastva sveta, v katerem živimo. Poskusite jo in se prepričajte.

 

 

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki