Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Sodobna fitoterapija

Cover:
Language:
Published:
65,00 
Out-of-stock
9789619290057

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list

17 avtorjev, 100 zdravilnih rastlin, 700 strani

 

Namen knjige je predvsem, da bi javnost seznaniliz različnimi možnostmi, ki jih nudifitoterapija, z izsledki najnovejših raziskav in s tradicijo na tem področju.

 

V uvodnem delu knjiga predstavlja zakonsko ureditev področja zdravilnih rastlin, farmacevtske oblike v fitoterapiji ter klinične raziskave. Glavni del knjige je namenjen zdravilnim rastlinam, ki so v knjigi razvrščene po organskih sistemih, na katere delujejo, in po načinu delovanja. Knjiga ne opisuje natančnih znakov in simptomov, po katerih bi lahko zanesljivo prepoznali posamezno bolezen, zato ni namenjena samozdravljenju. Posebna poglavja so namenjena še antioksidantom, zdravilnim gobam in izoliranim učinkovinam. Zaradi temeljitosti in visoke strokovnosti je knjiga primerna kot priročnik za farmacevte, pa tudi zdravnike v praksi ter kot učbenik študentov farmacije. Zaradi poljudnega jezika in bogatega slikovnega gradiva je knjiga primerna tudi za najširši krog ljubiteljev zdravilnih rastlin.

Knjiga je prejela najvišjo nagrado Slovenske znanstvene fundacije.