Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

V iskanju vrhunca

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
37,00 
In stock
9789612694098
+
Add to wish list
Dr. Ichak Adizes je svetovno uveljavljen raziskovalec in terapevt na področju managementa sprememb, ki ga je revija Leadership Excellence v letu 2008 uvrstila na seznam 100 največjih mislecev managementa. Knjigo v Iskanju vrhunca managerji po vsem svetu razglašajo za obvezno branje lastnikov in vodij podjetij, za svetilnik na trgu managerskih priročnikov in za učinkovit priročnik za pridobitev in ohranjanje poslovne vitalnosti.

Knjiga V iskanju vrhunca je njegova najnovejša knjiga. Temelji na avtorjevih izkušnjah, ki si jih je pridobil v 35 letih sodelovanja z različnimi organizacijami v več kot 15 državah. Ukvarja se z življenjskim ciklom gospodarskih družb, za katere, kot trdi avtor, ni nujno, da sledijo življenjski črti živih bitij, ki se rodijo, dosežejo vrhunec in umrejo. Organizacije lahko vztrajajo na poslovnem vrhuncu veliko dlje, celo v nedogled, in se tja tudi povrnejo iz zatona.

Davor Jakulin, lastnik ATech Elektronike je o knjigi dejal:

"Bistrina Adizesovih misli, mojstrsko izraženih skozi prepričljive zgodbe in anekdote, približa razumevanje zapletenih odnosov. Adizes nam daje zgled jasnega izražanja misli in stališč, kar je podstat za odgovorno in etično držo v zapletenih situacijah pri vodenju sprememb."


Kako najti ravnotežje med prilagodljivostjo in nadzorom?

Dr. Ichak Kalderon Adizes preprosto in v zelo zanimivem, živem jeziku predstavi življenjski cikel družb, normalne in abnormalne težave, ki se pojavljajo v posameznih fazah, in rešitve zanje. Ker uporablja izrazje iz vsakdanjega življenja, psihologije in medicine, je knjiga zelo živa, lahko zapomnljiva in zato zagotovo nekaj posebnega na trgu poslovnih in managerskih knjig.

Avtor s slikovitim jezikom zajame bistvo izzivov vsakega podjetja in podjetnika spodbudi, da se poglobi sam vase in v svojo družbo ter jo začne zdraviti. Zdravje, vrhunec življenjskega cikla podjetja, je po njegovem idealno ravnotežje med prilagodljivostjo in nadzorom, ki sta drug drugemu v pomoč in podporo. To ni točka na krivulji življenjskega cikla, ampak je stanje, ki ga lahko ohranjamo, obdržimo in tudi ponovno najdemo, če smo ga že prešli. V tem, kako to stanje doseči, je avtor zelo konkreten, kar je velika dodana vrednost te knjige.

No posts found

Write a review