Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 21%

Zdravilni čaji in nasveti

Cover:
Language:
Published:
List price: 12,10 
9,50 
You save: 2,60 € (21%)
In stock
9789616005357
+
Add to wish list
Kakšen teden piješ čaj iz ene mešanice zdravilnih zeli, nato iz druge, pa tretje... Organizmu tako vračaš moči, da si opomore in premaga bolezen. Mešanice zdravilnih rastlinic in vrstni red pitja čajev iz njih že pet desetletij ureja nestor slovenskih zeliščarjev Jože Tomažinčič.

Knjiga, ki je pred vami, je delna inventura njegovega znanja in tudi velikega talenta, ki so ga znali ceniti naši ugledni botaniki iz druge polovice dvajsetega stoletja, a se ga v knjigo ne da zajeti.

Knjiga Zdravilni čaji in nasveti ne more povsem nadomestiti srečanja z zeliščarjem, ki ima poleg znanja in talenta tudi intuicijo, tisti klic narave, ki mu v danem trenutku, ko ima pred seboj človeka z boleznijo, prišepne pravi odgovor. Ker si nista niti dva človeka povsem enaka, niso niti njihove bolezni; če pa upoštevate še spol, starost, življensko kondicijo, odnos do zdravja, do življenja... ne moreta biti v podrobnosti enaka niti načina zdravljenja. Zato je to, kar je zbrano v knjigi, nekakšno povprečje, ki deluje in je bilo tisoč in tisočkrat preizkušeno.

Knjiga je v primeri z razkošnimi barvnimi leksikoni skromna, a zgoščena vsebina odtehta njen pomen. Saj tega, kar vam pripoveduje ta knjiga, ni mogoče najti zbranega nikjer drugje in je zraslo tu, med slovenskimi ljudmi in za pomoč slovenskim ljudem. Morda je tudi to, da je naše, vredno več kot prevodi z onkraj sveta.

No posts found

Write a review