Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Znanost o vzgoji - druga izdaja

Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
24.2 x 19.3 mm
Strani:
288 strani, trda vezava
Vezava:
34,99 
Na zalogi
9789612614614
+
Dodaj na seznam želja

To je druga dopoljnjena izdaja.

Praktični nasveti o spanju, joku, igri in ustvarjanju čustvenega ravnovesja za vse življenje.

To je prvi priročnik o vzgoji, ki vas seznanja z znanstvenimi dejstvi o tem, kako je najbolje vzgajati otroka. Čeprav je napisan s strastjo, je objektiven.
ODKRIJTE KEMIJO LJUBEZNI med vami in vašim otrokom... kako dotikanje, smeh in igra spodbujajo hormone, ki povečujejo sposobnost za ljubezen od življenja.
SPOZNAJTE, KAKŠNA JE RESNICA o običajnih vzgojnih strategijah, utemeljena na izsledkih najnovejših raziskav, ki kažejo, kako izkušnje vplivajo na otrokove možgane.
POUČITE SE, KAKO SE UČINKOVITO odzivati na izbruhe besa in jok ter poskrbeti, da se boste ponoči naspali tako vi kot vaš otrok.

V tem odličnem priročniku o vzgoji otrok je opisano, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse življenje. Otroci, katerih čustva in občutki, celo njihovi izbruhi jeze, so razumljeni in upoštevani, bodo v življenju zadovoljnejši od tistih, ki so se morali zgodnjim strastem odpovedati. Margot Sunderland se opira na trdne dokaze najnovejših raziskav o vplivu vzgoje na razvoj otrokovih možganov, črpa pa tudi iz izkušenj, ki si jih je nabrala pri delu z družinami.

Na izredno poljuden način pojasnjuje znanstvena dognanja, pri tem pa ima ves čas pred očmi vsakodnevne tegobe, s katerimi se morajo spopadati starši in otroci. Njen uravnotežen pristop upošteva, kaj si starši zares želijo za svoje otroke - pomaga jim vzgojiti odgovorne, samozavestne posameznike, ki znajo uživati v zadovoljujočih odnosih zdaj in vse življenje.

Če ste se naveličali vzgojnih gurujev, ki vam govorijo, kaj morate početi, ne da bi vam pojasnili, zakaj, je knjiga Znanost o vzgoji kot nalašč za vas, saj je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom. Do ugotovitev se je dokopala na podlagi preučevanja več kot 800 študij, ki so jih opravili po vsem svetu.

»Odkritje, da imamo starši tako neposreden vpliv na razvoj povezav v otrokovih možganih in na dolgoročno kemično ravnovesje v njih, nas navdaja z navdušenjem in hkrati z grozo.«

 

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki