Nova zemlja

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
243 strani
29,90 
Ni na zalogi
9789612000516

Kdo smo in kam gremo: odkrivanje bistva, ki je očem skrito

Angleški original Nove ZEMLJE so do danes natisnili v skoraj petih milijonih izvodov. Ugledni New York Times je knjigo vključil na lestvico najbolje prodajanih knjig. Oprah Winfrey je Novo ZEMLJO priporočila za obvezno čtivo svojega knjižnega kluba. Z avtorjem je posnela o knjigi serijo oddaj, ki jih je v živo samo po internetu spremljalo več kot milijon ljudi, ogledi posnetkov pa se še do danes niso ustavili. Nekateri Novo ZEMLJO imenujejo mednarodni fenomen in klasično delo na področju duhovnosti.

Kaj je tisto, kar je vzbudilo tolikšno zanimanje za knjigo? Namenjena je namreč prepoznavanju in prebuditvi tiste sile v človeku, ki edina lahko pretrga spone, ki ga vežejo na vibracijsko nižjo raven zavedanja. Edina lahko nahrani njegova višja hrepenenja. Osrednja tema knjige je uresničenje velike in celovite preobrazbe človekove zavesti. Različni nauki to preobrazbo, ta notranji razcvet zavesti imenujejo razsvetljenje, odrešenje, prenehanje trpljenja, osvoboditev ali prebujenje. Ključni del prebujenja je prepoznanje neprebujenega dela sebe, Ega, v njegovem mišljenju, čutenju, govorjenju in delovanju, ter prepoznanje kolektivno pogojenih miselnih procesov, ki ohranjajo neprebujeno stanje.

Egocentrizem družbe, veliki Jaz posameznika, hlastanje po več – vse to je rak rana človeštva. Ego zaznamuje naš svetovni nazor in določa naše delovanje v svetu. Hrani se z našim umom, ki ustvarja navidezne svetove, v katerih živimo in iz katerih ne najdemo izhoda. Trpimo ujeti v lastnem navideznem življenju. Živimo za včeraj (obremenjujemo se s tem, kaj in kako smo storili), živimo za jutri (skrbi nas, kako bo). Smer, ki jo knjiga nakazuje, je jasna: živeti je treba zdaj, ta trenutek, z močjo in v moči prebujene zavesti. To je naše notranje bistvo, ki ga lahko le začutimo in doživimo.

Pot, ki jo je treba za uresničitev tega cilja prehoditi, seveda ni preprosta. A Tolle bralca Nove ZEMLJE razumljivo vodi od primera do primera, od razlage do razlage. Počasi, toda vztrajno odvija klobčič človeške samovšečnosti, pokaže kako in zakaj je naše mišljenje omejeno, kako ga lahko presežemo, in kaj lahko storimo, da najprej spremenimo svoje stanje zavesti, šele nato svet. Ob branju se nam spontano odkrivajo možnosti in kažipoti za razreševanje Egu lastnih čustvenih in mentalnih konfliktov.


O avtorju

Eckhart Tolle se je rodil v Nemčiji, kjer je preživel prvih trinajst let življenja. Po diplomi na Univerzi v Londonu je začel delati kot raziskovalec in doktorski kandidat na Univerzi v Cambridgeu. Ko je bil star 29 let, je doživel globoko duhovno preobrazbo in prvič zares ugledal in doživel čudežnost življenja. Kot človek se je popolnoma spremenil, preobrazba pa ga je usmerila na povsem novo življenjsko pot. Opustil je blestečo znanstveno kariero in skoraj dve leti preživel v parkih na klopeh, v stanju neizrekljive radosti in ob pogostih uvidih v temeljne bivanjske zakonitosti. Naslednja leta je posvetil razumevanju, integraciji in poglabljanju te preobrazbe, ter se posvetil temeljitemu raziskovanju svoje notranjosti. Ljudje so ga začeli spraševati po njegovih izkušnjah in sčasoma je začel v Londonu delati s posamezniki in manjšimi skupinami.

Od leta 1996 živi v Vancouvru v Kanadi ter potuje in predava, vodi seminarje in delavnice po vsem svetu. Ob tem ne izpostavlja in ne izključuje nobene religije ali duhovne tradicije. Njegovo delo je sprejeto na svetovni ravni. Z nezapleteno jasnostjo davnih duhovnih mojstrov posreduje preprosto, vendar globoko sporočilo: »Je izhod iz trpljenja, je pot v mir«.

Knjigi ZDAJ! in Nova ZEMLJA se uvrščata med najvplivnejša duhovna gradiva današnjega časa. Več informacij o Eckhartu Tolleju in njegovem delu je na njegovi spletni strani www.eckharttolle.com.


Vsebina
Prvo poglavje
Razcvet človeške zavesti
Obuditev
Namen knjige
Podedovana motnja
Nastajanje nove zavesti
Duhovnost in religija
Nujnost spremembe
Novo nebo in nova zemlja
Drugo poglavje
Ego – trenutno stanje človeštva
Nepravi jaz
Glas v glavi
Vsebina in struktura ega
Poistovetenje s stvarmi
Izgubljeni prstan
Utvara o lastništvu
Hlepenje: potreba po še
Poistovetenje s telesom
Občutenje notranjega telesa
Pozabljenje Biti
Od Descartesove utvare do Sartrovega uvida
Mir, ki presega vsak um
TRETJE POGLAVJE
Jedro ega
Pritoževanje in neodobravanje
Odzivnost in zamere
Jaz imam prav, drugi se motijo
Zagovarjanje utvare
Je resnica relativna ali absolutna?
Ego ni oseben
Vojna je miselni vzorec
Ali si želite mir ali dramo?
Onstran ega: vaša dejanska identiteta
Vse strukture so nestabilne
Egova potreba po občutku večvrednosti

Predlagani izdelki